Biologische chiazaadjes Natura Force

Biologische chiazaadjes Natura Force
€ 9,52

Niet op voorraad

Beschrijving

Biologische chiazaadjes Natura Force

Biologische chia zaden
Afkomstig uit Zuid-Amerika, en voornamelijk van Mexique, zijn biologische chia zaden (Salvia Hispanica) een van de rijkste plantaardige voedingsmiddelen vanorigine in omega 3, eiwitten en vezels en hebben diverse gezondheidsvoordelen. Ze worden dan ook zeer gewaardeerd om hun buitengewone voedingssamenstelling. Chia zaden bevatten natuurlijke vetzuren: omega 3. Ze bevatten tussen de 16 en 20% meervoudig onverzadigde vetzuren en 5 tot 8% omega 6 vetzuren! Het is ook rijk aan vitaminen, mineralen, sporenelementen en vezels. Natuurlijk maken antioxidanten de lijst compleet, evenals een groot aantal eiwitten en aminozuren. Biologische chiazaden zijn daarom een uitstekend alternatief voor producten vanorigine. Enerzijds dankzij hun gelerende werking, anderzijds dankzij hun voedingssamenstelling die rijk is aan plantaardige eiwitten. De vezels in chiazaad helpen de darmen gezond en de spijsvertering comfortabel te houden. De actieve antioxidanten helpen de schadelijke effecten van vrije radicalen op de gezondheid te bestrijden. Aan de andere kant, hoewel ze niet direct gewichtsverlies veroorzaken, zijn biologische chiazaden een uitstekende natuurlijke eetlustremmer die helpt de eetlust te reguleren en te beheersen. Biologische chiazaden hebben een gunstige invloed op de slaap, door de aanwezigheid van tryptofaan in hun samenstelling, die het melatonine- en serotonineniveau beïnvloedt. En de voordelen van deze zaden zijn nog steeds talrijk! Beheersing van de bloedsuikerspiegel, voorkomen van degeneratie, het voedsel bij uitstek tijdens de zwangerschap, bescherming van hart en bloedvaten, enz. Hoe consumeren we onze chia zaden?
Onze biologisch geproduceerde chiazaden zijn zwart-wit van kleur en kunnen worden gebruikt om heerlijke drankjes te maken of in diverse recepten. Biologische chia zaden kunnen op vele manieren worden gegeten. Ze kunnen zo gegeten worden, met een groot glas water. In dit geval zijn ze een uitstekende natuurlijke eetlustremmer. Laat ze ongeveer 20 minuten in het water zitten voordat je ze opeet. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan zuivelproducten (yoghurt, fromage blanc, petit suisses, faisselle, enz.) of smoothies. In het laatste geval voegt u gewoon een of twee eetlepels zaden toe bij het mengen van het fruit. Fijn gestrooid kunnen chiazaadjes ook aan salades worden toegevoegd. Bovendien vormen chiazaden een zeer goede basis voor pudding (zoals de beroemde chia-pudding), en kunnen ze met veel succes worden gebruikt in porridges en muesli's. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan een deegbereiding (brood). Drie eetlepels chiazaad kunnen gebruikt worden voor één brood. En dat is nog niet alles! Chiazaad kan worden gebruikt in plaats van eieren in gebakrecepten. Een eetlepel zaden en drie eetlepels water moeten vijftien tot dertig minuten staan voordat het mengsel aan het recept wordt toegevoegd. Tenslotte kunnen deze zaden sauzen verdikken dankzij hun natuurlijke geleerkracht. Chiazaden vertienvoudigen dus de culinaire mogelijkheden!
Eigenschappen en voordelen van chiazaad
Rijk aan vezels en omega-3 vetzuren
Bevordert een vol gevoel na de maaltijd Rijk aan eiwitten en diverse aminozuren Bevordert een betere darmtransit en spijsverteringscomfort Rijk aan calcium: versterkt botten en tanden Een gezond alternatief voor dierlijke productenorigine Bevordert hydratatie en een gezonde huid
Verbetertendurance en sportprestaties Beschermt en verbetert het cardiovasculaire systeem Verbetert de slaapkwaliteit Helpt bij gewichtsverlies Zorgt voor een betere bloedsuikercontrole Behoudt de geestelijke gezondheid en voorkomt degeneratie Voedsel bij uitstek tijdens de zwangerschap Bestrijdt constipatie De biologische chia zaden Natura Force zijn biologisch geteeld en komen van Mexique, hun regio van herkomstorigine. Ze zijn van de Salvia Hispanica variëteit en worden geleverd in een 500 gram kraftzak voor een handiger formaat ultra. Gegarandeerd natuurlijk, vrij van pesticiden, GGO-vrij en gecertificeerd biologisch, helpen deze kleine zaden met duizend deugden u elke dag aan een evenwichtige en gezondere voeding.

Extra informatie

Merk Natura Force
Fabrikant SKU 705819
Kleur zwart/bruin/wit
Kleur Zwart
Maat TU - Standaard Franse maten
Geslacht Gemengd
Leeftijdsgroep Volwassene