Caval sneakers: het Merk van de elegante misplaatste Schoenen

Caval is het eerste merk van elegante mismaakte schoenen. We hebben twee voeten... waarom dragen we dan twee dezelfde schoenen? Vind een selectie damesschoenen Caval op Made in Paradis !

Meer filters

Van hoog naar laag sorteren

Cavalhet elegante mismaakte schoenenmerk

Het verhaal van het merk begint met een observatie en een ontmoeting. Twee van de drie oprichters, Achille en Simon, ontmoetten elkaar in 2013 op een bankje. Beiden droegen sinds hun kindertijd verkeerd geplaatste schoenen. De oprichters gingen uit van de vaststelling dat we twee voeten hebben en dat we dus twee verkeerd passende schoenen kunnen dragen. Hier komt Benoît, de derde oprichter, als ontwerper om de hoek kijken, om paren elegante misplaatste schoenen voor mannen en vrouwen te bedenken.

De schoenen Caval zijn handgemaakt in France, in Italie en in Portugal wat getuigt van een zekere belofte van kwaliteit!

Damestrainers uit het paar

Ongepaste schoenen ja, maar de schoen moet elegant zijn. En daarvoor moet Caval een regel in acht nemen: er moeten 7 verschillen zijn tussen de rechter- en linkervoet. Zij zijn het resultaat van Europese knowhow. In France, Caval ontwerpt de modellen, in Italie en meer bepaald in Lombardije, koopt het bedrijf het leder van hoge kwaliteit in, zodat het zacht en resistent is, een garantie voor kwaliteit.Het wordt verscheept naar Portugal, in Guimarães, waar de schoenen Caval met de hand worden vervaardigd.

Een andere bijzonderheid van de schoenen van het merk is de wens om 100% lederen schoenen te produceren, zowel de buitenkant als de binnenkant. De zool is rechtstreeks aan de bovenkant van de schoen gelijmd en genaaid, een proces dat de sterkte en duurzaamheid van de schoen waarborgt. De veters zijn gemaakt van Italie, ze zijn waterdicht en 100% biologisch katoen om de wens van Caval voor duurzame productie te respecteren. Dit alles gaat vergezeld van een middernachtblauw katoenen zakje met een gouden label om uw schoenen te beschermen als u op reis gaat.

Zoals u kunt zien, zijn deze trainers anders dan anders door de 7 verschillen tussen de twee schoenen, maar ook door de kwaliteit van het ontwerp, de grondstoffen en de Europese knowhow.

CavalDe solidariteitsschoen

Voortbouwend op de verschillen tussen de schoenen, lag het voor de hand dat het merk verder zou gaan door hun merk, hun bedrijf te associëren met Handicap International om het verschil niet langer een handicap te laten zijn, maar een harmonie. Daarom wordt voor elk paar gekochte schoenen Caval, 1&euro aan de vereniging geschonken.

De Korben&Leeloo of de Vincent&Mia, twee historische modellen van het merk en meer recent de Boonie&Clyde zijn gemaakt om lang mee te gaan. Vind onze selectie schoenen Caval op onze lifestyle e-shop Made in Paradis en trakteer uzelf op een uniek ontwerp en de beste Europese knowhow!